maanantai 23. marraskuuta 2015

DIY Galaxy iPhone Cover

Hei, mä olen pinterestissä törmännyt kyseiseen tuunaus menetelmään, eli siihen kun porukka tuunaa vanhat kuorensa kynsilakalla galaxi kuosiin. Mutta kun minä olen vannoutunut lompakkomallin käyttäjä ihan jo sen takia koska

A: Tuhosin aikoinaan vanhan 4S:n näytön ihan surkean tapaturmaisesti vaikka siinä oli kuoret, mutta eipä ollut läppää!

B: Onhan tuo kuolettavan kätevä kun saa kortit ja setelit kulkemaan aina mukana. Se tunne kun olet kaupassa ja olet kaivamassa kassista lompakkoa maksaaksesi, onko laukkua mukana. No ei, kun jäi autoon. Onko rahapussia laukussa? No ei, koska vaihdoin juuri eilen hätäisesti laukun ja sattui jäämään pöydän päälle. Onko puhelin mukana? No on, koska olen hieman addiktoitunut pelkästään jo siihen, että aina kun tarkistan onko puhelin mukana, en saa mielenrauhaa jos en tunne sitä taskussa. Turhan monta kertaa puhelin varastettu, jätti jo pienenä arven, ja ei sosiaalinen media ainakaan olen auttanut asiaa. :D

Asiaan. Olen koko ajan miettinyt, että onko mahdollista tehdä johonkin muuhun materiaaliin tällä tekniikalla omat töherrykset ja minä päätin uhrautua ja testata asiaa. Ja vastaus on kyllä, ja vielä kaiken lisäksi pinta kesti paremmin kuin ajattelin käytön. Joka tapauksessa jos päädyt tähän, ehdotan, että käytät lakkaa vain niihin kohtiin jotka eivät taitu tai "liiku" sillä silloin tulee pieniä halkeamia. Ja suhteellisen kevyitä kerroksia. Eli: Jos mahtollista, toteuta suunnitelmasi kuoreen jossa on jo sopiva pohjaväri, ettei tartte koko kuoren pintaa täyttää lakkaan, niin saat kestävimmän lopputuloksen! Itselläni oli täysin väärät lähtökohdat, mutta tässä on esimerkki siitä. Ensin mun on pakko hieman itkeä, että olen todella pettynyt kuviin, mutta en sitten tajunnut käyttää silmälaseja niin tarkennyskin on missä sattuu. Joka tapauksessa pointti lienee tulevan selville.. :D


Tässä on välineitä, mitä käytin projektissa. Huomautuksena vielä, että meikkisienen leikkasin 4 eri kokoon, että pystyin eri sävyillä käyttämään eri tupsuja, sillä pelkästin että muuten värit sekoittuvat ihan liikaa. Lakat ovat täysin halppiksia, kaikista halvinta mitä kaupasta on irti lähtenyt, eli ei mitään sen ihmeellisempiä.


Tässä on vielä kuvaa kuorista. Eli vanhat, kulahtaneet kuoret. Ihan hyvä tapa kokeilla, onnistuuko koko tekniikka ollenkaan haluamallansa tavalla.


Tälläisiä pikku palasia leikkelin, siveltimellä heitin lakkaa reilusti/halutun määrän sieneen ja aloin tuputtelemaan. Niinkuin takana näkyy, tässä vaiheessa olen täysin pohjustamassa työsä, sillä vaaleanpunainen puskee aika rankasti vielä läpi.


Tässä parempaa kuvaa siitä, miten tuputtelin lakkaa pintaan. Tein heti alusta asti laikukkaasti, ja tein tätä pohjustusta pari tuntia, menin aina välillä tuputtelemaan aina eri värillä ja annoin kunnolla kuivua välissä. Käytin myös vaaleanpunaista lakkaa,  joka lopputuloksessakin pehmittää vaaleanpunaisen värin läpinäkyvyyttä.


Kun sain pohjan valmiiksi, aloin tuputtelemaan valkoista hieman pintaan, sitä vielä vähän häivyttelemään pohjaväreillä ja pinnin kärjellä (katso aikaisempi postaus) laitoin tähtiä ympäri kuorta. Taas pinni osoittautui oivaksi apuvälineeksi! Valkoisen tuputtelu on muuten ehkä hankalin kohta ja vaatii ajattelua, tässä kannattaa laittaa sieneen todella vähän alkuun lakkaa ja lisäillä sitten pikkuhiljaa, nimittäin ainakin oma valkoiseni oli hyvin peittävä, ja välillä tuli pikkaisia vahinkolaukauksia määrän suhteen.. :D Odota kunnolla kuivimusta ja kuoret ovat valmiit!


Tässä vielä näkee, kuinka kiiltävää ja hopeanhohtoista lakkaa käytin. Lakan kannattaa valita oman maun mukaan. =) Kuorienhan kanssa kävi vähän silleen hassusti, että kerkesin vain reilun viikon näitä käyttää, ennenkuin vaihdoin iPhone 6S Plus puhelimeen ja nämähän eivät siihen sovi.... Mutta, reilun viikon kokemuksen jälkeen vain tapuvat kohdat olivat hieman halkeilleet todella ohuelti, eli ei mitään isoja halkeamia jotka eivät minua haitanneet yhtään, enpä näiltä mitään mahdottomia odotellutkaan. =)


Näinkin samalla ihanan kesällä otetun kuvan Nanosta. Nanolle kävi viime viikolla tapaturma ja raukalta meni nivelsiteet ja joutuu leikkaukseen. :( Huomenna mennään helsinkiin leikattavaksi, toivottavasti saadaan kuntoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti