perjantai 20. marraskuuta 2015

Kynsilakalla tuunatut pinnit

Noniin, pitkästä aikaa. Olen pitänyt tarkoituksella hieman taukoa, sillä olen päättänyt, että aion parantaa blogini sisältöä, joten olen tehnyt ihan ajatuksen kanssa pari prokkista, joihin olen alusta alkaen ottanut kameran mukaan, että saisi muustakin kuvaa, kuin aina lopputuloksesta.. Heh.

Tässä taannoin käytiin maman ja Joelin kanssa Latvalassa, jossa oli kynsilakkoja yhdellä eurolla. Olen jo pitkään etsinyt itselleni ihan vain tuunausta varten halpoja lakkoja, jotenka nyt piti ottaa härkää sarvista ja ostaa muutamat! Pääsivätkin pariin työhön heti käyttöön, tässä on yksi niistä!


Eli tälläisistä olisi kyse, vanhoja pinnejä, joille annettu uusi ilme kynsilakoilla.


Tässä tarvikkeet, läjä vanhoja pinnejä ja kynsilakkoja, joita haluat käyttää. Lisäksi esim. Hammastikku voi olla kätevä koristeluvaiheessa, jos haluaa oikein pikkutarkkaa tehdä. Itselläni ei hermot semmoista kestä.. :D Lisäksi joku pahvin palanen, paperin palanen, vanha kirjekuori yms. Itse tuhosin vanhan laskun tyhjän kuoren tähän...



Aseta pinnit valitsemallesi alustalle, kannattaa myös pitää jotain tuonkin alustan alla, koska helposti tämmöisessä hommassa sotkeentuu kaikki muukin kuin itse tarkoitettu kohde..


Ja eikun lakkaamaan pinnejä haluamasi värisiksi! Itse huomasin parhaimmaksi tavaksi sen, että otti siveltimeen paljon lakkaa (kumminkin niin, että ei tipu) ja sitä varovasti laitoit pinnin päälle. Yritin pariin ensimmäiseen niin, että oli vähemmän lakkaa ja että saisin mahdollisimman ohuen ja siistin tuloksen niinkuin kynsia lakatessa, mutta tämä omalla kohdallani ainakin osoittautui hyvin huonoksi tekniikaksi, sillä silloin ei tullut taisaista jälkeä, saatika kunnolla peittänyt pinnin alkuperäistä väriä. kun laittaa enemmän lakaa, tuleekin hieman sellainen samanlaisen oloinen pinta, kun joissain pinneissä on jo valmiiksi ja tuntuu ainakin hyvin pysyvän kuivumisen jälkee.


Tässä ollaankin vielä tekniikkaa etsimässä. Harjotus tekee mestarin vai miten se oli? Ja sitten ei kuin odottamaan lakan kuivumista.


Lakan kuivuttua n. puoli tuntia uskalsin jo alkaa tekemään vähän kuviota päälle. Päädyin kaikista simppeleimpään eli pilkkuihin. Apuvälineeksi tuhosin yhden vanhan pinnin, jonka päästä sai oivan työkalun pilkkujen tekemiseen. Elikkäs laita haluamaasi lakkaa paperille tai ota sudista päähän lakkaa (älä ota liian vähän, ei muuten oikein kunnollista pilkkua synny) ja töpöttele pilkut haluamiisi kohtiin. Itse otin pensselistä, tuntui, että paperilla oleva lakka kuivui aivan liian nopeasti, vaikka vaihtelin väriä jokaisen pinnin kohdalla. Siveltimestä ottamisessa on myös se etu, että kun tuntuu, etät lakka alkaa kuivumaan niin laittaa korkin takaisin kiinni ja sekoitta taas kunnolla.


Ja sitten taas odotellaan lakan kuivumista. Kannattaa antaa ihan rauhassa kuivahtaa, sillä aika paksuja määriä ainakin itse käytin, ja vaikka pinnallisesti vaikuttaisi kuivalta, totuus voi olla toinen syvältä sisällä. Itse koskin pinneihin vasta seuraavana päivänä, mutta olikin niin kiire, että en kerennyt muutenkaan mennä niitä liian aikaisin härkkimään niinkuin tapana on... :D


Ja söpöt pinnit ovat valmiina! Tämä on tälläinen kiva, että voi tehdä samalla kun tekee muita käsitöitä kun vaatii jonkin verran pelkkää odottelua. Itse samalla virkkailin niin ei nuo odotusajat juurikaan miltään tuntuneet. Hauska pieni tuunaus projekti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti