torstai 20. elokuuta 2015

Kasvivärjäys #1

Henna, tuo jännä tuote joka on aina minua hieman jännittänyt, pelottanut ja mietityttänyt. Olen jo vuosia halunnut värjätä hiukseni hennalla, mutta en ole uskaltanut sen pysyvyyden takia ja kun lopputulos ei ole 100% varma, niin kai sekin on hieman asiaa pitkittänyt. Nyt, kun hiukset tippuvat päästä, ovat hamppua ja värjääminen on täyttä kidutusta, olen päättänyt, että nyt saa riittää. Alan värjäämään kasviväreillä.

Onneksi nykyään on helpotettu tätäkin huomattavasti, kun on markkinoille rantautunut (jo aikoja sitten, mutta kumminkin..) Santen kasvivärit. Sävyjä on monia ja niitä voi sekoitella keskenään, että saat enemmän omaan makuusi sopivan värin. Värit eivät ollenkaan vaalenna, jotenka vaalea sävy vain kirkastaa omaa sävyäsi joka voi antaa effektin että sävy olisi vaaleampi, mutta muuten vain "tummempaan" värjääminen on mahdollista tai sävyttäminen. Itse olen ollut punapäänä melkein koko elämäni, ja sen olen omaksunut itselleni kotoisaksi niin uskalsin heittäytyä ja siirtyä nyt pysyvämmin punaiseen. Olisin halunnut oranssin värin, mutta en löytänyt juuri tuota oranssia sävyä ollenkaan kaupasta, niin otin punaisen ja suoralta kädeltä, toivoen, että ei kumminkaan täysin liian vaaleaksi heitä, haluaisin hetken olla oranssilla tukalla ennen punaiseen siirtymistä.

Hennahan ei tarvitse käyttää yksinään, vaan siihen voi tummuutta, värin syvyyttä ja kirkkautta säädellä muilla tekijöillä esim. Indigolla, punaviinillä, sitruunamehulla, mustalla teellä... Tapoja on monia, tällä kertaa keskityn ihan täysin perus värjäämiseen SANTE 100% Herbal Hair Colorin "Fire red" jauhemaista sävyä. Sävy ei ole punainen, vain kirkkaan oranssi, vaikka sävyn nimi kuulostaisikin muuhun viittaavalta. Joel tästä jo vänkkäsikin, että eihän tuo ole PUNAINEN! Mutta minä olen tyytyväinen, oranssiinhan tässä suunnattiin ;)


Ensin kävin pesemässä hiukset syväpuhdistavalla shamppoolla jonka jälkeen aloin kuivattelemaan hiuksiani ja valmistelemaan seosta. Kaadoin ensin ohjeissa mainitun n. 3dl kiehuvaa vettä jauheen päälle, mutta totesin, että seos on minun makuuni liian paksua jotenka lisäsin siihen pieninä lorauksina näppituntumalla n. 1d lisää, jolloin sain seoksen sopivan notkeaksi puuroksi. Jauhepussissa oli 100g jauhetta.

Ihana vihertävä sose <3 Seos oli enemmän vihertävää kuin mitä kuva näyttää.
Kun seos oli tarpeeksi jäähtynyt käsiteltäväki, otin kertakäyttökäsineet (tulevat pakkauksessa mukana, itse kumminkin käytin omia hanskoja koska istuvat paremmin) ja aloin levittämään seosta tasaisesti osio osiolta reilulti koko hiuksiin ja lopuksia hieroin kunnolla päänahkaa, että leviäisi kunnolla tyveen. Itse koin näin maailman surkeimpana hiusten värjääjänä itse ja olemqttomalla kokemuksella, että tämä oli huomattavasti HELPOMPAA kuin normaalilla värillä ja ei itselläni sotkenut lähellekkään niin paljoa kuin normaalilla kaupan värillä! Ja, kun ei ollet mitään kiirettä sai rauhassa tutkiskella, että onko ihan varmana kaikkialla tasaisesti väriä. Sitten vain mukana tullut myssy päähän ja pyyhe päälle ja odottelemaan sen 1-2h.


Itse vielä välillä föönillä lämmittelin koko pokattia pariin otteeseen, kun olen lukenut, että lämpö auttaisi kanssa. Kaksi tuntia kun löi kello, kiidin malttamattomana salaman nopeasti suihkuun huuhtelemaan tukan. Odottavan aika on pitkä, vai miten se meni. :D huuhtelu oli "hankalempaa" kuin nomaalin värin kanssa, mutta ainut mikä edes pikkaisen ärsytti oli se "hiekka" joka tulasta tuli. Ihan kun olisi ollut uimassa ja bikinit täyny hiekkaa mennyt suihkuun pienenä... :D Mutta sain pois, heitin hoitsikan päähän, odottelin hetken ja huuhtelin. Tunnin peilin edessä hyppelyn jälkeen "joko on kuivat joko joko JOKO?!?!"...


Siitä tuli ihana, kirkas ja TASAINEN! <3 Tämä oli kyllä niin mun juttu, en enään ikinä värjää normi väreillä. Ei tarvitse enään orjuuttaa muita ja itkeä ja kitistä miks kukaan ei halua värjätä mun tukkaa. :D kännykällä otin kuvan, koska kaikki aikaisemmat vertailukohteet ovat puhelimella niin ovat samaa kastia. Ja tänään jätin kameran kouluun, ei jaksanut illaki turhaan sitä raahailla kun ei ole mitään menossa kuvaamaankaan ja huomenna sitä tarvitsee. Tyvi on paljon tummempi, mutta silti ihanasti menee raja sulavasti ja autingossa pigmentti loistaa täysin, ihan oranssi se on, eri tummuusaste vain! Ja tämähän oli ensimmäinen värjäys, pitää muutaman kerran että saa parhaan lopputuloksen värjätä. :) Olen niin tyytyväinen <3

Yhteenveto:

+ Sävyvaihtoehdot, mielestäni on todella hyvä kun puhutaan, että ei ole kemiallisia aineita

+ RIITTOISUUS! Minulla ei olisi ikinä riittänyt yksi paketti normaalia väriä, ehkä kaksi.

+ Rakastan sitä ajatustä värjätä ekologisesti.

+ Ei tappanut hiuksia, antaa ihanasti rakennetta hennolle sileälle tukalle

+ Itse koin levittämisen helpommaksi kuin kemiallisilla väreillä

- Haju on omaan nenään hieman ikävä, seuraavana päivänäkin on ihana heinäpaalun katku nenässä :D

- Ei malttamattomalle. Pitkät vaikutusajat, kestää muutaman päivän että väri "tasaantuu" omakseen. Lopullinen tulos ei ole se, jonka ensimmäisenä päivänä näet. 

Lopuksi vielä vertailukuvia:


Vaaleasta...


Shokkiväriin...



Santen kasviväriin. Tämä on seuraavana päivänä värjäyksestä. Tässä näkee kuinka hyvin se tyvikin muuttui oranssiksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti